fbpx

Haven du Pont Rozenburg

Onze locatie Haven du Pont is een particulier verzorgingshuis in Rozenburg. Het is gesitueerd op de eerste etage van Residence Roosenburch en zal zorg leveren aan ouderen met flinke geheugenproblemen. Daarnaast bestaat het uit 15 appartementen, een sfeervolle huiskamer en een ruime eetkamer.
Tenslotte is er ook herinneringsmuseum in het souterrain van het gebouw.

 

Particuliere zorg in Rozenburg

Vanuit onze locatie op de eerste etage van Residence Roosenburch heeft u een schitterend uitzicht over "Het Scheur", beter bekend als ‘de Nieuwe Waterweg’.
De veerpont tussen Maassluis en Rozenburg zit recht tegenover Haven du Pont.

Particuliere zorg Haven Du Pont Rozenburg

Het herinneringsmuseum

In het souterrain van Residence Roosenburch is een herinneringsmuseum ingericht. Elk onderdeel in dit museum heeft een eigen verhaal en biedt onze bewoners en hun bezoekers vele uren gespreksstof.
Hierdoor is er veel reuring en is het een levendige ontmoetingsruimte.

 

 

Onze aanpak

Onze aanpak kenmerkt zich door de persoonlijke zorg en de prettige woonomgeving die wij elke dag voor onze bewoners proberen te realiseren. Het persoonlijke aspect komt vooral naar voren in de aandacht die wij schenken aan elke bewoner om aan te sluiten op de belevingswereld en door te kijken wat hij/zij kan. Ieder mens is uniek en vraagt daarom een specifieke aanpak. Ons goed opgeleide en betrokken personeel spelen hier een essentiële rol in, aangezien zij weten waar de bewoner zijn interesses liggen en wat de bewoner wil en kan.

Dementiezorg in Rozenburg

Bij de keuze voor een verzorgingshuis in Rozenburg is in het verleden onze kleinschalige opzet vaak van doorslaggevend belang geweest. Deze kleinschaligheid zorgt er namelijk voor dat wij onze bewoners de persoonlijke zorg kunnen bieden die zij verdienen.

Wanneer een nieuwe bewoner met dementie bij ons komt wonen laten wij de familie de kamer inrichten zodat het zoveel mogelijk op thuis lijkt. Het is daarbij van belang dat er een zekere herkenbaarheid en huiselijkheid heerst en dat de bewoner de privacy van thuis ervaart. De rol van partners, kinderen, andere familieleden en vrienden speelt dus een grote rol in dit proces.

Naast de herkenbaarheid van de kamer speelt ook de inrichting van de gemeenschappelijke woonruimte ook een belangrijke rol. Deze proberen wij zo in te richten dat iedereen zich er thuis kan voelen.

Contact

Bent u benieuwd naar de beschikbaarheid van onze locaties of heeft u een andere vraag?

Neem vrijblijvend contact met ons op.