fbpx

Berghse Haven Rotterdam

Onze locatie ‘Berghse Haven’ is een particulier verzorgingshuis in Rotterdam dat gerealiseerd is in het voormalige kinderinternaat ‘Vredestein’.
Het bestaat uit 18 appartementen, een sfeervolle huiskamer en eetkamer en een gezellige binnentuin.

Particulier verzorgingshuis in Rotterdam - Berghse Haven

Particuliere zorg in Rotterdam

De Berghse Haven is gelegen vlakbij de Bergse Voorplas in het hart van de Rotterdamse wijk Hillegersberg. Hier kan genoten worden van het heerlijke "buitengevoel" dat de haven met zich meebrengt.

Particulier verzorgingshuis in Rotterdam - Berghse Haven

Op loopafstand van de Hillegondakerk

Nabij de Berghse Haven bevindt zich de Hillegondakerk, de oudste kerk van Rotterdam. Deze kerk kan eenvoudig te voet bezocht worden vanuit onze locatie.

Digitale Rondleiding
door ons particulier verzorgingshuis in Rotterdam

Wilt u zelf een indruk krijgen van de huiselijke sfeer in ons particulier verzorgingshuis in Rotterdam?
Maak hieronder dan gebruik van onze digitale rondleiding door op de peilen in het midden van de afbeelding te klikken.

Onze aanpak

Onze aanpak kenmerkt zich door de persoonlijke zorg en de prettige woonomgeving die wij elke dag voor onze bewoners proberen te realiseren. Het persoonlijke aspect komt vooral naar voren in de aandacht die wij schenken aan elke bewoner om aan te sluiten op de belevingswereld en door te kijken wat hij/zij kan. Ieder mens is uniek en vraagt daarom een specifieke aanpak. Ons goed opgeleide en betrokken personeel spelen hier een essentiële rol in, aangezien zij weten waar de bewoner zijn interesses liggen en wat de bewoner wil en kan.

Dementiezorg in Rotterdam

Bij de keuze voor een verzorgingshuis in Rotterdam is in het verleden onze kleinschalige opzet vaak van doorslaggevend belang geweest. Deze kleinschaligheid zorgt er namelijk voor dat wij onze bewoners de persoonlijke zorg kunnen bieden die zij verdienen.

Wanneer een nieuwe bewoner met dementie bij ons komt wonen laten wij de familie de kamer inrichten zodat het zoveel mogelijk op thuis lijkt. Het is daarbij van belang dat er een zekere herkenbaarheid en huiselijkheid heerst en dat de bewoner de privacy van thuis ervaart. De rol van partners, kinderen, andere familieleden en vrienden speelt dus een grote rol in dit proces.

Naast de herkenbaarheid van de kamer speelt ook de inrichting van de gemeenschappelijke woonruimte ook een belangrijke rol. Deze proberen wij zo in te richten dat iedereen zich er thuis kan voelen.

Contact

Bent u benieuwd naar de beschikbaarheid van onze locaties of heeft u een andere vraag?

Neem vrijblijvend contact met ons op.