This site requires JavaScript to render the code.

Need to know how to enable JavaScript? Go here.

De ZorgHavengroep en het Coronavirus
(UPDATE 29-6-2020)

Geplaatst op: 29 juni 2020

Binnen de ZorgHavengroep zijn de afgelopen maanden de RIVM regels nauw gezet opgevolgd, met tot nu toe een gunstig resultaat.

Per 1 juli gaat de verdere versoepeling in. Voor iedereen fijn, want zo komen we weer meer terug in het ‘normale’ leven. Aan de andere kant ook weer spannend, want blijft het allemaal goed gaan. Om het toch beheersbaar te houden voor ons al organisatie, verantwoordelijk voor 150 kwetsbare ouderen en ruim 250 medewerkers, hebben wij de maatregelen en regels binnen de ZorgHavengroep op een rij gezet.

Voor de ZorgHavengroep gelden nu de volgende regels;

  • De afstandsregel van 1.5m, handhygiëne en het zonder klachten of in contact met van Covid-19 op bezoek komen.
  • Eigen sleutel gebruik van familie kan nog niet. Bij binnenkomst ligt er een lijst welke ingevuld dient te worden. Ook worden er enkele vragen gesteld over de gezondheid.
  • Elke bewoner kan 2 bezoekers tegelijk ontvangen op eigen kamer.
  • De algemene ruimten blijven gesloten voor bezoek. In deze ruimte kunnen wij de afstandsmaatregel van 1.5 meter niet garanderen als daar de bewoners en medewerkers aanwezig zijn en bezoek wil daar ook komen.
  • De keuken blijft ook gesloten voor bezoek. Onze medewerkers zullen u op de kamer van de bewoner voorzien van een consumptie.
  • Bezoek buiten op het terras of in de tuin wordt mogelijk mits de situatie beheersbaar blijft. Volg hierbij de aanwijzingen van de medewerkers op. Het kan zijn dat het terras of de tuin te vol is. Wij zullen u dan vragen binnen het bezoek te laten plaats vinden of anders op een ander moment terug te komen.
  • Wandelen is toegestaan met de bewoner. Binnen de afstandsregel van 1.5m, dient er door de bezoeker een mondkapje gedragen te worden.
  • Inmiddels mogen de contact beroepen ook weer op bezoek komen, met inachtneming van de maatregelen.
  • Mocht het zo zijn dat er bij één van onze bewoners een Covid-19 test wordt afgenomen, het bezoek per direct wordt gestopt. Totdat de uitslag daarvan bekend is. Via de teamleider van de betreffende locatie worden de 1e contactpersonen daarvan op de hoogte gesteld.
  • Bent u als bezoeker in het buitenland geweest en heeft u gebruik gemaakt van het vliegtuig, neem dan contact op met de teamleider van de locatie waar u op bezoek wilt gaan.

Met deze regels hopen wij dat we het Covid-19 virus buiten onze locaties kunnen houden.
Wij hopen dat een ieder alle maatregelen zal opvolgen en zijn of haar verantwoordelijkheid hierin neemt.

Wij hebben er vertrouwen in! Samen moeten we het doen!

Marieke & Ronald Oostlander,
Directie ZorgHavengroep.

Contact

Bent u benieuwd naar de beschikbaarheid van onze locaties of heeft u een andere vraag?

Neem vrijblijvend contact met ons op.